Hold køkkenknivene skarpe.
Vores Laguiole knive bruges bl.a. ved spisning af pizza, hvor den yderste ende af kniven ofte går hårdt mod tallerkenen og derfor ret hurtigt får ødelagt æggen.
Her er en af dem under slibning i et slibeudstyr fra Lansky, der kan købes hos Spejdersport.
https://www.spejdersport.dk/udstyr/vaerktoej-knive/slibesten-og-strygestaal/
Mit slibeudstyr består desuden af en keramisk vådsliber fra Raadvad (i dag Fiskars) og den røde tingest til polering af æggen.
Dette og tilsvarende grej kan bl.a. købes her:
https://hjem.dk/shop/403-tilbehoer-til-koekkenknive/
https://www.kitchenone.dk/produkt/brusletto-knivsliber/
Strygestålet nederst, DMT Diamond Honing Cone, kostede for 40 år siden 198 kr.
Det kan i dag købes hos amazon for 36 $ inkl. forsendelse (= ca. 250 kr.).
http://tinyurl.com/dt9hwn8x
Hvis man vil ikke vil gå all in med grej
Man kommer langt med en sliber med tre hjul.
F.eks. denne fra Scanpan til 300 kr.
Eller en Brusletto Knivsliber med grov og fin slibning.