Pocherede æg, der lykkes hver gang.
Opskriften er simpel, men se evt. henvisningen til svtplay.se nederst.
1. Hæld lidt eddike i en dyb tallerken og knæk æggene heri.
2. Kværn rigeligt salt over dem, og lad dem stå i 10 minutter, mens vandet går i kog.
3.Hæld alle æggene i vandet på én gang og lad dem koge i 3 - 5 minutter afhængig af størrelsen, og om de skal være blødkogte, smilende eller hårdkogte.
Pocherede æg har en høj imponatoreffekt, men Eggs Benedict løfter dem til nye højder.
Opskrifter på nettet foreslår Hollandaise sauce som topping, men det kan gøres bedre:
En bøtte Creme Fraiche med maks. fedtprocent.
En tilsvarende vægtmængde groft revet Comté så gammel som muligt.
Friskkværnet peber og lidt dijonsennep.
Sæt det til langsom opvarmning, indtil osten er smeltet.
Credit: Aske Munck, Weekendavisen
Overskydende sauce kan fryses.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar